Courgette quiche
- 30 min
- 50 min
- 1 uur en 30 min
- 4
- Mediterraan
- Vegetarisch
Wanneer er net een kleintje bij is gekomen in jullie gezin heb je niet altijd de tijd (en zin) om in de keuken te gaan staan. Deze courgette quiche kan het je daarbij makkelijker maken. De quiche is ideaal om voor de kraamweek te bereiden en daarna in te vriezen. Waarna je binnen een handomdraai een heerlijke quiche op tafel hebt staan, die ook nog eens een plaatje is om naar te kijken.
Daarnaast is het ook een mooie toevoeging aan je dieet na de bevalling omdat ze de quiche een goede combinatie van voedingstoffen biedt (eiwitten, vezels en vitamine), die je ondersteunen en energie geven voor je herstel.
En zeker niet om te vergeten, kinderen vinden hem ook lekker. Tenminste dat is mijn ervaring. Beide kinderen (2.5 & 1 jaar) zitten altijd te genieten als deze quiche op tafel komt.
Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder.

Courgette quiche
Benodigdheden
- 1 Springvorm
- 1 Knoflookpers
- 1 Garde
- 1 Kaasschaaf of mandoline
- 1 Grote maatbeker
Ingrediënten
- 2 Courgette
- 5 gr Rozemarijn
- 8 gr Bieslook, vers
- 1 el Olijfolie
- 6 plakjes Bladerdeeg
- 15 gr Paneermeel
- 1 Knoflook teentje
- 1 Rode ui
- 5 Eieren
- 200 gr Griekse yoghurt
- 125 gr Oude kaas, geraspt
Instructies
Voorbereidingen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schaaf met een kaasschaaf of mandoline de courgettes in lange, brede linten.
- Wanneer je verse rozemarijn gebruikt moet je de naaldjes van de takjes afhalen en fijn snijden.
- Snij de bieslook in dunne ringetjes.
- Vet de springvorm in met de olijfolie.
- Bekleed de springvorm met de bladerdeeg. Zorg ervoor dat je zeker een rand van 2.5 tot 3 cm hoog hebt.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem en strooi hier een dun laagje paneermeel overheen.
- Snipper de rode ui en pers de knoflook fijn met de knoflookpers.
Quiche vulling
- Klop de eieren los in een maatbeker en voeg de yoghurt eraan toe. Meng goed door elkaar.
- Voeg de knoflook, ui, helft van de rozemarijn, helft van de bieslook en de kaas toe. Meng goed door elkaar.
- Breng naar wens op smaak met zout en peper.
Opbouw van de quiche
- Verdeel de vulling over de bodem van de springvorm.
- Zet de courgettelinten rechtop in een spiraalvorm in de springvorm. Werk van binnen naar buiten. Het handigst is om te beginnen met het maken van een klein begin rolletje in je hand die je in het midden van de springvorm zet. Bouw de courgettespiraal op totdat je de rand van de springvorm hebt bereikt.
- Plaats de quiche in de voorverwarmde oven en bak in 45-50 min gaar. De quiche heeft nu een mooie lichtbruine kleur.
- Neem de quiche uit de oven en laat hem voor 10 min in de springvorm rusten.
- Verwijder de springvorm van de quiche en garneer met de overgebleven rozemarijn en bieslook.
Tips
- Paneermeel kan je ook vervangen voor paneermeel met kruiden. Dit geeft nog meer smaak.
- Ook geschikt om in kleine quiche vormen te maken, ideaal als bijgerecht of bij de barbeque.
- Heb je bieslook over? Snij (of knip) deze dan ook en vries ze in. Bevroren kan je ook toevoegen aan de quiche vulling.
Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.
Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder.