Gele curry noedels met kokosmelk

Gele curry noedels met kokosmelk

  • 15 min
  • 15 min
  • 30 min
  • 4
  • Thailand
  • Vis, Vegetarisch

Gele curry noedels met groenten zijn een ware traktatie tijdens de kraamweek. Deze smaakvolle maaltijd biedt niet alleen een explosie van smaken, maar zit ook boordevol voordelen voor nieuwe moeders. De gele curry staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen, wat bijdraagt aan het algemene welzijn en het herstel na de bevalling ondersteunt.

Daarnaast zijn de groenten in deze gerecht rijk aan essentiële vitamines en voedingsstoffen, waaronder foliumzuur en vezels, die cruciaal zijn voor het behoud van een gezonde energiebalans en spijsvertering. Bovendien is het milde en verwarmende karakter van de curry ideaal om eventuele maagklachten te verzachten.

Met gele curry noedels met groenten zorg je niet alleen voor een smakelijke maaltijd, maar ook voor de nodige voedingswaarde en comfort tijdens deze bijzondere tijd van het moederschap. Een heerlijke keuze om jezelf te verwennen en te zorgen voor een vlot herstel.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Gele curry noedels met kokosmelk

Deze smaakvolle maaltijd zit vol met gezonde ingrediënten die energie geven en het herstel na de bevalling ondersteunen. De curry heeft ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl de groenten zorgen voor vitamines en vezels. Een heerlijke en voedzame keuze voor nieuwe moeders.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thailand
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 Knoflook teentje
  • 2 stuks Rode ui
  • 400 ml Kokosmelk
  • 4 porties Noedels in het recept worden udon noedels gebruikt. Dit kan je naar wens aanpassen.
  • 20 ml Sojasaus
  • 36 gr Gele currykruiden (poeder)
  • 400 gr Groetenmix In het recept wordt een Italiaanse groentemix gebruikt. Dit kan je naar wens aanpassen.
  • 5 gr Verse koriander
  • 40 gr Pinda's (gezout)
  • 2 Groentebouillon blokjes
  • 1000 ml Water
  • 2 el Olijfolie
  • 40 gr Gefrituurde uitjes
  • 250 gr Kabeljauwhaasje Zowel vers als uit de diepvries is mogelijk.

Instructies
 

  • Wanneer er gebruik wordt gemaakt van kabeljauwhaasjes uit de vriezer moet deze eerst worden ontdooit.
  • Maak alvast het bouillon met de bouillonblokjes en het water.
  • Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit, in een (soep)pan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en gele currykruiden voor 1 min.
  • Voeg de groentemix en vis toe en bak voor +/- 4 min. mee.
  • Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook en laat voor 5/7 min zachtjes koken (zonder deksel).
  • Als laatste voeg je de sojasaus toe.
    Kook de noedels de laatste paar minuten mee. Volg hierbij de kooktijd van de noedels.
    Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de koriander fijn en hak de pinda's in grove stukken.
  • Verdeel de gele curry noedels over de borden en garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.

Tips

  • Voor een vegetarisch of veganistisch gerecht kan je de vis weglaten of vervangen voor tofu.
Trefwoord bomvol groenten, Vega, Vis

Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.