Gele curry noedels met kokosmelk
Deze smaakvolle maaltijd zit vol met gezonde ingrediënten die energie geven en het herstel na de bevalling ondersteunen. De curry heeft ontstekingsremmende eigenschappen, terwijl de groenten zorgen voor vitamines en vezels. Een heerlijke en voedzame keuze voor nieuwe moeders.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thailand
- 1 Knoflook teentje
- 2 stuks Rode ui
- 400 ml Kokosmelk
- 4 porties Noedels in het recept worden udon noedels gebruikt. Dit kan je naar wens aanpassen.
- 20 ml Sojasaus
- 36 gr Gele currykruiden (poeder)
- 400 gr Groetenmix In het recept wordt een Italiaanse groentemix gebruikt. Dit kan je naar wens aanpassen.
- 5 gr Verse koriander
- 40 gr Pinda's (gezout)
- 2 Groentebouillon blokjes
- 1000 ml Water
- 2 el Olijfolie
- 40 gr Gefrituurde uitjes
- 250 gr Kabeljauwhaasje Zowel vers als uit de diepvries is mogelijk.
Wanneer er gebruik wordt gemaakt van kabeljauwhaasjes uit de vriezer moet deze eerst worden ontdooit.
Maak alvast het bouillon met de bouillonblokjes en het water.
Snipper de ui en pers de knoflook fijn. Verhit, in een (soep)pan de olijfolie en fruit de ui, knoflook en gele currykruiden voor 1 min.
Voeg de groentemix en vis toe en bak voor +/- 4 min. mee.
Voeg de kokosmelk en bouillon toe en breng aan de kook en laat voor 5/7 min zachtjes koken (zonder deksel).
Als laatste voeg je de sojasaus toe. Kook de noedels de laatste paar minuten mee. Volg hierbij de kooktijd van de noedels. Breng op smaak met zout en peper. Snij de koriander fijn en hak de pinda's in grove stukken.
Verdeel de gele curry noedels over de borden en garneer met de koriander, pinda's en gefrituurde uitjes.
Trefwoord bomvol groenten, Vega, Vis