Libanese salade met falafel met hummes

Libanese salade met falafel en hummes

  • 30 min
  • 30 min
  • 30 min
  • 4
  • Libanees
  • Vegetarisch

Een Libanese salade met falafel en hummus is een voortreffelijke keuze voor de kraamweek, waarin voedzaam en smaakvol eten essentieel is. Deze maaltijd biedt een perfecte combinatie van eiwitten, vezels en gezonde vetten, die bijdragen aan het herstel van de energie en vitaliteit na de bevalling.

De falafel, gemaakt van kikkererwten, zorgt voor een goede bron van eiwitten en ijzer, wat cruciaal is voor het herstel van de moeder na de bevalling. De hummus, rijk aan gezonde vetten en vezels, ondersteunt een gezonde spijsvertering en voorziet het lichaam van langdurige energie.

De kleurrijke mix van verse groenten in de Libanese salade levert belangrijke voedingsstoffen, vitamines en mineralen, die bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en het bevorderen van een algeheel gevoel van welzijn. Bovendien voegt de smaakvolle combinatie van kruiden en specerijen een heerlijk aroma toe aan de maaltijd, wat zeker kan bijdragen aan het stimuleren van de eetlust in deze bijzondere periode.

Kortom, de Libanese salade met falafel en hummus is niet alleen een culinair genot, maar biedt ook een gebalanceerde voedingsmix die gunstig is tijdens de kraamweek, waarin het belangrijk is om het lichaam te voeden en te ondersteunen bij het herstel na de bevalling. En niet te vergeten ook een heerlijk gerecht voor bij de BBQ in de zomer! Koud is hij namelijk ook lekker. 

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Libanese salade met falafel met hummes

Een Libanese salade met falafel en hummes is een ideale keuze voor de kraamweek. De combinatie van eiwitrijke falafel en vezelrijke hummes ondersteunt het herstel van energie en vitaliteit. De kleurrijke groenten voegen essentiële voedingsstoffen toe, terwijl de kruiden en specerijen zorgen voor een heerlijke smaak. Deze maaltijd biedt niet alleen voedzaamheid, maar ook een culinair genot tijdens deze bijzondere periode.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Libanees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr Bulgur
  • 400 gr Bloemkoolrijst
  • 1 Rode ui
  • 160 gr Tomaten
  • 15 gr Verse munt
  • 15 gr Platte peterselie
  • 1 Gele paprika
  • 1 Groene paprika
  • 4 el Olijfolie
  • 400 gr Falafel
  • 15 gr Baharat kruidenmix
  • 200 gr Hummes

Instructies
 

  • Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur.
  • Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover en serveer samen met de hummus.
Trefwoord Falafel, Hummes, Salade

Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.