Mini Focaccia
- 15 min
- 15-20 min
- 30-35 min
- 4
- Italiaans
- Vegetarisch
Het komt regelmatig voor dat ik opeens zin heb in iets hartigs of zoets. Afgelopen week kwam ik het gerecht van deze mini focaccia tegen. dit leek me nou een goed hapje om die hartige trek te stillen. Met een mooi bijkomend voorbeeld het is zo gemaakt met ingrediënten die je veelal in huis hebt!
Natuurlijk zijn deze mini focaccia’s heerlijk voor bij de soep of salade.
Dikke aanrader dus!
Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder.

Mini Focaccia
Benodigdheden
- 1 muffinvorm
- 1 mengkom
Ingrediënten
Deeg
- 1 cup Griekse yoghurt +/- 150 gr
- 1 cup Zelfrijzend bakmeel +/- 130 gr
Toppings
- Olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper (vers gemalen)
- Rozemarijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Meng de deegingrediënten tot ze net gemengd zijn en schep ze vervolgens in een ingevette muffinvorm.
- Voeg indien gewenst een scheutje olijfolie, zout, peper en rozemarijn toe.
- Bak op 175 °C gedurende ongeveer 15/20 minuten of tot ze goudbruin zijn.
Tip:
- Warm zijn de mini focaccia's het lekkerst 😜. De rozemarijn kan je eventueel ook voor een ander type kruiden vervangen zoals tijm of een kruidenmix.
Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.
Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder.

