Sticky chicken met noedels

  • 20 min
  • 20 min
  • 40 min
  • 4
  • Azië
  • Vlees

Dit gerecht combineert smaakvolle kippendijen met knapperige broccoli en voedzame noedels, een geweldige maaltijd voor de kraamweek. De kip is rijk aan eiwitten, wat essentieel is voor spierherstel na de bevalling, terwijl de broccoli rijk is aan vitamines en mineralen zoals vitamine C en ijzer, wat kan helpen bij het aanvullen van bloedwaarden.

De saus op basis van sojasaus, gember en knoflook biedt niet alleen een heerlijke umami-smaak, maar ondersteunt ook de spijsvertering en helpt ontstekingen te verminderen. De noedels zorgen voor de benodigde koolhydraten en energie om nieuwe moeders door de drukke dagen heen te helpen. Dit gerecht is snel te maken en gemakkelijk te verteren, wat belangrijk is tijdens de eerste herstelperiode na de bevalling.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Sticky chicken met noedels

Dit heerlijke smaakvolle gerecht met broccoli en noedels is perfect voor de kraamweek! Boordevol eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en vitaminen. Waarbij het ook ondersteunt bij het herstel van nieuwe moeders. Het geeft je een verzadigd gevoel zonder zware inspanning in de keuken.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Azië
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1 teentje Knoflook
  • 1 tl Gemberpuree
  • 60 ml Sojasaus
  • 60 ml Ketjap
  • 5 el Rijstazijn
  • 6 el Zoete chilisaus
  • 3 el Maïzena
  • 3 el Sesamzaadjes
  • 1 Ei
  • 395 gr Kippendij Kan ook vervangen worden door tofu of garnalen
  • 1 Broccoli
  • 3 stronkjes Bosui
  • 4 porties Noedels

Instructies
 

  • Snij de broccoli in roosjes en stoom gaar. Snij de knoflook fijn of pers in een knoflookpers.
  • Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember puree, sojasaus (40 ml), ketjap (40 ml), rijstazijn (3,5 el), zoete chilisaus (4 el), sesam zaad en de helft van de maïzena (1,5 el)
  • Meng het ei met de 1 el maïzena in een grote kom. Snij de kip in stukjes van +/- 3 cm en meng door het ei mengsel.
  • Verwarm olie in de wok en bak hierin het ei/kip mengsel gaar. (op hoog vuur). Probeer weinig te keren zodat de een korst ontstaat. Zet het vuur laag en voeg de saus toe en bak voor 2 min mee.
  • Snij ondertussen de bosui in ringetjes.
    Kook de noedels gaar (volgens verpakking)
  • Meng de noedels door de saus en meng de broccoli hier doorheen.Verdeel over de borden en garneer met de bosui.
  • Maak in een ander bakje de extra saus, deze kan naar wens toegevoegd worden. 20 ml Soja, 20 ml Ketjap, 2 el Chili saus, 1 1/2 el rijstazijn, 0,5 el maïzena.
Trefwoord Aanpasbaar, comfort food

Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.