Sticky chicken met noedels
Dit heerlijke smaakvolle gerecht met broccoli en noedels is perfect voor de kraamweek! Boordevol eiwitten, vezels en essentiële voedingsstoffen zoals ijzer en vitaminen. Waarbij het ook ondersteunt bij het herstel van nieuwe moeders. Het geeft je een verzadigd gevoel zonder zware inspanning in de keuken.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 40 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Azië
- 1 teentje Knoflook
- 1 tl Gemberpuree
- 60 ml Sojasaus
- 60 ml Ketjap
- 5 el Rijstazijn
- 6 el Zoete chilisaus
- 3 el Maïzena
- 3 el Sesamzaadjes
- 1 Ei
- 395 gr Kippendij Kan ook vervangen worden door tofu of garnalen
- 1 Broccoli
- 3 stronkjes Bosui
- 4 porties Noedels
Snij de broccoli in roosjes en stoom gaar. Snij de knoflook fijn of pers in een knoflookpers.
Maak in een kom een sausje van de knoflook, gember puree, sojasaus (40 ml), ketjap (40 ml), rijstazijn (3,5 el), zoete chilisaus (4 el), sesam zaad en de helft van de maïzena (1,5 el)
Meng het ei met de 1 el maïzena in een grote kom. Snij de kip in stukjes van +/- 3 cm en meng door het ei mengsel.
Verwarm olie in de wok en bak hierin het ei/kip mengsel gaar. (op hoog vuur). Probeer weinig te keren zodat de een korst ontstaat. Zet het vuur laag en voeg de saus toe en bak voor 2 min mee.
Snij ondertussen de bosui in ringetjes.Kook de noedels gaar (volgens verpakking) Meng de noedels door de saus en meng de broccoli hier doorheen.Verdeel over de borden en garneer met de bosui.
Maak in een ander bakje de extra saus, deze kan naar wens toegevoegd worden. 20 ml Soja, 20 ml Ketjap, 2 el Chili saus, 1 1/2 el rijstazijn, 0,5 el maïzena.
Trefwoord Aanpasbaar, comfort food