Venkelsoep

Venkelsoep

  • 15 min
  • 20 min
  • 35 min
  • 4
  • Azië
  • Vegetarisch

Venkelsoep is een zegen tijdens de kraamweek. Deze heerlijke soep zit boordevol voedingsstoffen die essentieel zijn voor herstel na de bevalling. De venkel helpt bij de spijsvertering en verlicht eventuele maagklachten, terwijl de bouillon hydrateert en energie geeft. Bovendien staat venkel bekend om zijn kalmerende eigenschappen, wat stress vermindert en de moeder een gevoel van welzijn geeft. Kortom, venkelsoep is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en ondersteunend tijdens deze bijzondere periode

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Venkelsoep

Venkelsoep is een kraamweekfavoriet. Het kalmeert de maag, hydrateert en geeft energie, terwijl de venkel helpt bij de spijsvertering. Een perfecte keuze voor een snel herstel en welzijn."
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Azië
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Maatbeker
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten
  

  • 1 Venkel
  • 1 Ui
  • 2.5 blokjes Groentebouillon Je kan 750 ml aan groentebouillon vervangen door 750 ml droge witte wijn.
  • 1750 ml Water
  • 250 ml Slagroom
  • 250 gr Roomboter
  • 1 Laurierblaadje
  • 15 gr Platte peterselie
  • 1 Knoflook teentje
  • 1 Citroen
  • 5 gram Venkelzaadjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en smelt de boter in de pan.
  • Fruit de ui lichtjes aan zonder de verkleuren.
  • Was de venkel en snij in grove stukken, voeg toe aan de pan.
  • Fruit de venkel zachtjes aan voor +/- 10 minuten zonder dat de venkel verkleurd.
  • Maak de groentebouillon door het water en de groentebouillon blokjes te mengen.
  • Blus de venkel af met 750 ml groentebouillon en laat even op hoog vuur pruttelen.
  • Voeg de rest van de groentebouillon, de helft van de slagroom, het laurierblaadje en wat zout en peper toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Laat de soep voor +/- 15-20 min. sudderen tot de venkel zacht is.
  • Verwijder het laurierblaadje voeg de rest van de (koelkastkoude) slagroom toe en pureer met een staafmixer (of blender) tot een glad geheel.

Garnering

  • Hak de peterselie en knoflook fijn. Voeg samen in een kommetje.
  • Rapst de schil van de citroen en meng dit door de peterselie en knoflook.
  • Voeg als laatste de venkelzaadjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer naar wens.
Trefwoord Vega

Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.