Ga terug

Mini Focaccia

Afgelopen week kwamen we een heerlijk recept voor een mini focaccia tegen die ook nog een super makkelijk te maken is met weinig ingrediënten. Echt een aanrader voor als je in een korte tijd toch een smakelijk hapje op tafel wilt zetten.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Bijgerecht, Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 muffinvorm
  • 1 mengkom

Ingrediënten
  

Deeg

  • 1 cup Griekse yoghurt +/- 150 gr
  • 1 cup Zelfrijzend bakmeel +/- 130 gr

Toppings

  • Olijfolie
  • Zeezout
  • Zwarte peper (vers gemalen)
  • Rozemarijn

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Meng de deegingrediënten tot ze net gemengd zijn en schep ze vervolgens in een ingevette muffinvorm.
  • Voeg indien gewenst een scheutje olijfolie, zout, peper en rozemarijn toe.
  • Bak op 175 °C gedurende ongeveer 15/20 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Tip:

  • Warm zijn de mini focaccia's het lekkerst 😜. De rozemarijn kan je eventueel ook voor een ander type kruiden vervangen zoals tijm of een kruidenmix.