Ga terug

Venkelsoep

Venkelsoep is een kraamweekfavoriet. Het kalmeert de maag, hydrateert en geeft energie, terwijl de venkel helpt bij de spijsvertering. Een perfecte keuze voor een snel herstel en welzijn."
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht, Soep
Keuken Aziƫ
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Maatbeker
  • Staafmixer of blender

Ingrediƫnten
  

  • 1 Venkel
  • 1 Ui
  • 2.5 blokjes Groentebouillon Je kan 750 ml aan groentebouillon vervangen door 750 ml droge witte wijn.
  • 1750 ml Water
  • 250 ml Slagroom
  • 250 gr Roomboter
  • 1 Laurierblaadje
  • 15 gr Platte peterselie
  • 1 Knoflook teentje
  • 1 Citroen
  • 5 gram Venkelzaadjes

Instructies
 

  • Snipper de ui en smelt de boter in de pan.
  • Fruit de ui lichtjes aan zonder de verkleuren.
  • Was de venkel en snij in grove stukken, voeg toe aan de pan.
  • Fruit de venkel zachtjes aan voor +/- 10 minuten zonder dat de venkel verkleurd.
  • Maak de groentebouillon door het water en de groentebouillon blokjes te mengen.
  • Blus de venkel af met 750 ml groentebouillon en laat even op hoog vuur pruttelen.
  • Voeg de rest van de groentebouillon, de helft van de slagroom, het laurierblaadje en wat zout en peper toe. Roer goed door elkaar en breng aan de kook.
  • Laat de soep voor +/- 15-20 min. sudderen tot de venkel zacht is.
  • Verwijder het laurierblaadje voeg de rest van de (koelkastkoude) slagroom toe en pureer met een staafmixer (of blender) tot een glad geheel.

Garnering

  • Hak de peterselie en knoflook fijn. Voeg samen in een kommetje.
  • Rapst de schil van de citroen en meng dit door de peterselie en knoflook.
  • Voeg als laatste de venkelzaadjes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verdeel de soep over de borden en garneer naar wens.
Trefwoord Vega