Ga terug

Zoete aardappel kapsalon

Van dit gerecht krijgen we vaak de vraag 'Wat is het recept? Want die maken we graag zelf nog een keer!'. Dat snappen we helemaal, deze zoete aardappel kapsalon is namelijk een ontzettend mooie combinatie tussen comfort food en gezond eten. Een groot deel van de ingrediënten bestaat namelijk uit groenten en hij is ook nog een ontzettend makkelijk vegetarisch of veganistische te maken.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 personen

Benodigdheden

  • 1 Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 1 Winterpeen
  • 250 gr Aardappelen vast kokend
  • 250 gr Zoete aardappel
  • 300 gr Kippendijen Kan vervangen worden door plantaardige shoarma
  • 1 Rode ui
  • 20 gr Kebab kruidemix Zie hieronder voor de ingrediënten van de mix.
  • 4 el Olijfolie
  • 250 gr Baby romaine of ijsbergsla
  • 2 Tomaten
  • 50 gr (mini) Komkommer
  • 100 gr Geraspte kaas

Saus

  • 200 ml Crème Fraîche Kan vervangen worden door Haver Crème Fraîche
  • 80 gr Mayonaise Kan vervangen worden door veganistische mayonaise
  • 2/3 teentje Knoflook
  • 6 ml Citroensap
  • 8 gr Peterselie Vers of gedroogd
  • 8 gr Bieslook
  • 6 gr Suiker
  • Snufje zout
  • Snufje zwarte peper

Kebab kruiden

  • 1 tl Komijn gemalen
  • 0.5 tl Zwarte peper
  • 0.5 tl Zout
  • 1.5 tl Paprikapoeder
  • 0.5 tl Cayennepeper
  • 1 tl Koriander gemalen
  • 0.5 tl Oregano
  • 1 tl Knoflookpoeder

Instructies
 

Kruidenmix

  • Mix de kruiden goed door elkaar in een bakje. Bewaar eventueel in een afgesloten pot.

Kapsalon

  • Verwarm de oven voor op 210°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Was en schil de winterpeen, aardappel en zoete aardappel. Snij ze in gelijke frieten van ca. 1 cm dik.
  • Pel de ui en snij in halve ringen.
  • Meng de winterpeen, aardappel, zoete aardappel en ui met 2 eetlepels olie en 1 eetlepel kebab kruidenmix en verdeel over ¾ deel van een bakplaat.
  • Snij de kipfilet in blokjes of reepjes. Meng de kipfilet met ½ eetlepel kebab kruidenmix en 1 eetlepel olie en verdeel naast de groente op de bakplaat.
  • Bak de groente en de kipfilet voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij ondertussen de baby romaine of ijsbergsla in repen. de tomaten in partjes en de komkommer in halve plakjes.
  • Meng door elkaar en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
  • Zodra de groente en kip gaar is meng je ze door elkaar. Voeg hier nog, naar wens, 1 eetlepel kebab kruidenmix toe.
  • Schep de groente kip mix in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Plaats de ovenschaal voor nog 5 min in de oven totdat de kaas is gesmolten,

Saus

  • Wanneer je verse kruiden gebruikt voor de saus moeten deze klein worden gesneden.
  • Neem een ruime kom en meg hierin het citroensap met de suiker.
  • Pers de knoflook en voeg toe aan het citroen/suiker mengsel. Begin met teentjes knoflook en voeg later naar wens meer knoflook toe.
  • Voeg de mayonaise en de crème fraîche toe aan het citroen/suiker mengsel.
  • Meng goed door elkaar en voeg de gesneden kruiden toe.
  • Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat extra knoflook.
  • Let wel op dat de knoflook smaak intenser kan worden als de saus langer staat.
Trefwoord comfort food, zoete aardappel