Ga terug

Libanese salade met falafel met hummes

Een Libanese salade met falafel en hummes is een ideale keuze voor de kraamweek. De combinatie van eiwitrijke falafel en vezelrijke hummes ondersteunt het herstel van energie en vitaliteit. De kleurrijke groenten voegen essentiële voedingsstoffen toe, terwijl de kruiden en specerijen zorgen voor een heerlijke smaak. Deze maaltijd biedt niet alleen voedzaamheid, maar ook een culinair genot tijdens deze bijzondere periode.
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Libanees
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gr Bulgur
  • 400 gr Bloemkoolrijst
  • 1 Rode ui
  • 160 gr Tomaten
  • 15 gr Verse munt
  • 15 gr Platte peterselie
  • 1 Gele paprika
  • 1 Groene paprika
  • 4 el Olijfolie
  • 400 gr Falafel
  • 15 gr Baharat kruidenmix
  • 200 gr Hummes

Instructies
 

  • Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe.
  • Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur.
  • Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover en serveer samen met de hummus.
Trefwoord Falafel, Hummes, Salade