Sticky Poke Bowl met kip

Sticky Poke Bowl met kip

  • 1 uur
  • n.v.t.
  • 1 uur
  • 2
  • Japans
  • Aanpasbaar

Een Poke bowl met kip en groenten is een uitstekende keuze voor een voedzame en heerlijke maaltijd tijdens de kraamweek. Het voorziet in de voedingsstoffen die nodig zijn voor herstel, biedt gemak en aanpasbaarheid, en geeft je de kans om te genieten van een smaakvolle culinaire ervaring te midden van de nieuwe ouderlijke verantwoordelijkheden. Verwen jezelf met dit gerecht en geef jezelf de kracht die je verdient. Niet zo’n fan van kip vervang dit dan makkelijk door garnalen of tofu.

De Poke bowl is niet alleen geschikt voor in de kraamweek maar voor elke fase van het ouderschap. Juist omdat het een rijke combinatie beid van smaken en voedingstoffen, de aanpasbaarheid en het gemakt van het een dag van te voren kunnen maken. Of je nu nieuwe ouders bent, een drukke professional of gewoon op zoek bent naar een heerlijke en voedzame maaltijd, deze tijdloze favoriet zal je zeker niet teleurstellen.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Sticky Poke Bowl met kip

Zeker met warm weer is dit gerecht ideaal, heerlijk verfrissend. Daarnaast is hij erg fijn om een dag van te voren te maken en later op te bouwen.
Ben je geen fan van sommige groenten die gebruikt worden? Geen probleem, vervang ze dan door groenten die je wel lekker vindt.
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2 personen

Benodigdheden

  • 1 Vergiet
  • 1 Wok
  • 1 Steelpan
  • 1 Pan met deksel
  • 1 Knoflookpers

Ingrediënten
  

  • 300 ml Water
  • 1 Knoflook teentje (geperst)
  • 11 gr Gember puree
  • 60 ml Sojasaus
  • 1 Ei
  • 7 el Rijstazijn
  • 6 el Zoete chilisaus
  • 3 el Maïzena
  • 3 el Sesamzaad
  • 200 gr Kippendijen
  • 7 gr Suiker
  • 2 gr Zout
  • 200 gr Broccoli
  • 3 el Olijfolie
  • 200 gr Sushirijst
  • 60 ml Ketjap
  • 50 gr Wortel
  • 50 gr Radijs
  • 80 gr Edamame boontjes

Instructies
 

Sushirijst

  • Verwarm 2.5 el rijstazijn met de suiker en zout totdat de suiker en zout zijn opgelost. Zet aan de kant totdat het is afgekoeld.
  • Voor 200 gr sushirijst gebruik je 300 ml water
  • Was de sushirijst met koud water. Wanneer het water troebel is gooi je het weg en pak je nieuw water. Totdat het water helder blijft.
  • Laat de rijst 10 min uitlekker in een vergiet.
  • Doe de sushirijst in een pan met deksel en voeg het water toe.
  • Breng de sushirijst (met deksel) aan de kook en laat voor 2 min koken.
  • Zet het vuur laag en laat de sushirijst voor 15 min rustig door koken. De deksel zit nog steeds op de pan.
  • Haal de pan van de hittebron en laat voor 15 min rusten. Wikkel een theedoek om de deksel zodat de condens niet op de rijst kan druppelen.
  • Voeg het rijstazijn mengsel toe en roer goed door de sushirijst heen.

Gemarineerde kip

  • Maak in een kom een saus van de geperste knoflook, gemberpuree, 40 ml sojasaus, 40 ml ketjap, 3 el rijstazijn, 4 el zoete chilisaus, sesamzaad, en 1 el maïzena.
  • Pak een grotere kom en meng hierin 1 el maïzena en het ei los.
  • Snij de kippendijen in blokjes en voeg toe aan de kom met het maïzena/ei mengsel. Meng goed door elkaar.
  • Verwarm olie in een wok en bak hierin de kippendijen gaar op hoog vuur. Probeer zo min mogelijk te roeren zodat er een korst ontstaat.
  • Zet het vuur laag, laat kort afkoelen en voeg het sojamengsel toe en bak voor 2 min mee.
    Als het de pan nog te warm is bij het toevoegen van de saus dikt hij te snel in.

Extra saus

  • Meng 20 ml sojasaus, 20 ml ketjap, 2 el zoete chilisaus, 1.5 el rijstazijn en 0.5 el maïzena door elkaar voor een extra saus.

Groenten

  • Snij de broccoli in roosjes en stoom ze beetgaar.
  • Edamame boontjes bereiden zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Snij de wortel in reepjes en de radijsjes in dunne plakjes

Opbouw

  • Verdeel de rijst over de borden en maak op met de groenten en kip.
    Er kan naar smaak extra saus toegevoegd worden aan de poke bowl. Let hierbij wel op dat de saus het gerecht zouter maakt qua smaak. Wees hier dan ook voorzichtig mee.

Tips

  • De sushirijst moet volledig zijn afgekoeld voor consumptie. Je kan deze dan ook een dag van te voren maken en in een afgesloten bak in de koelkast bewaren.
  • De kip kan vervangen worden door garnalen of tofu.
  • Zitten er groenten tussen die je niet heel lekker vindt? Vervang deze dan door anderen groenten. Je kan de poke blow naar wens aanpassen.
Trefwoord Aanpasbaar, bomvol groenten, Poke bolw, sushirijst

Heb je dit recept gemaakt, deel het dan via Instagram (@kraamdiner). Dat vinden we leuk!
Was het lekker of heb je vragen over het recept? Laat het dan vooral weten via Instagram.

Wil je dit heerlijke gerecht ook ontvangen of cadeau geven in de kraamweek?
Bestel dan jou dinerbox via de knop hieronder. 

Cart

Geen producten in de winkelwagen.